Spring naar content

Ik wil lesgeven.

Wat biedt GGz Breburg mij?

Ben jij enthousiast over je vak en wil je jouw kennis delen? Misschien is een stap naar het zorgonderwijs wel iets voor jou. Wist je dat je dit vaak kunt combineren met je huidige baan? Zo kun je alvast proeven van een rol als trainer zonder je meteen om te scholen. Welke mogelijkheden zijn er?

Gastles geven binnen het Zorg Innovatie Centrum
Hier heb je de kans om jouw kennis en ervaring te delen met leerling-verpleegkundigen en leerling-agogen. Vraag de Breburg Academie naar de mogelijkheden en bespreek het onderwerp waarover jij graag zou spreken.

Individuele scholing voor loopbaan als docent van beroepsopleiding
Denk je dat een baan in het onderwijs iets voor jou is? Sommige medewerkers kiezen – in overleg met hun leidinggevende – vanuit hun loopbaanontwikkeling voor een docentenopleiding. Zij maken daarna een gedeeltelijke of gehele carrièreswitch en starten met lesgeven op scholen. Dat is vaak nadat zij gastdocent zijn geweest op een school.

Praktijkopleider mbo/hbo
Vind je het begeleiden van leerlingen of stagiaires leuk en lijkt werkbegeleider worden je wel wat? We hebben binnen Leerplein cursussen werkbegeleiding voor medewerkers die leerlingen en stagiaires willen begeleiden en hierin door willen groeien. Ben je al werkbegeleider en wil je je juist specialiseren, dan kun je – na overleg met je leidinggevende – een individuele opleiding tot praktijkopleider volgen (Praktijkopleider in de zorg binnen Fontys), waarmee je op termijn weer praktijkopleider mbo/hbo kunt worden (na sollicitatie bij vacatures).

Word trainer bij GGz Breburg
Je kunt jouw expertise ook uitdragen als trainer. Bezit jij vaardigheden of kennis die je graag wilt delen met collega’s? Dan horen we dit graag! Neem contact op met de Breburg Academie en wellicht sta jij straks met een training op ons Leerplein.

Wat kan er bij de onderwijsinstellingen?
We vroegen Fontys, ROC Tilburg en Avans Hogeschool naar hun mogelijkheden, die zij in het kader hier rechts voor jullie onder elkaar hebben gezet.


© GGz Breburg

Uitnodiging van Fontys, ROC Tilburg en Avans Hogeschool
Binnen Fontys, ROC Tilburg en Avans Hogeschool leiden we op voor de zorg van morgen. Dat kunnen we alleen doen door goed te weten waar de zorg om vraagt. Welke uitdagingen liggen er en welke competenties zijn er nodig om deze aan te gaan? Samen met de zorgsector gaan we voor talent- en onderwijsontwikkeling die past bij wat nodig is op de werkvloer. Dit doen we onder meer door het delen van kennis en praktijkervaring. Deel jij jouw expertise om de zorg te blijven verbeteren?

Kom eens meekijken
Als zorgprofessional heb jij waardevolle inzichten en expertise opgebouwd door ervaring in de zorg. In je werk kun je inzichten en ondersteuning uit de praktijk bieden aan studenten. Denk bijvoorbeeld aan vaardigheden als communicatie of klinisch redeneren. Hiermee ondersteun je de studenten in hun groei en ontwikkeling richting hun toekomstige carrière in de zorg.

Misschien denk je aan andere manieren van lesgeven. Of wil je samenwerken met het onderwijs, omdat zij beschikken over de nieuwste wetenschappelijke kennis en innovatieve onderwijsmethoden.

Benieuwd? Neem eens contact op met een onderwijsorganisatie en ga in gesprek.

Oriënteren bij ROC Tilburg

Oriënteren bij Fontys

  • Wil je meedenken over participeren in onderwijsontwikkeling? We nemen hierin graag jouw perspectief vanuit de praktijk mee. Loop een dag mee bij Fontys Mens en Gezondheid (o.a. Verpleegkunde) en ontdek hoe wij de verbinding leggen tussen collega’s, studenten en praktijkpartners in de zorg. Stuur een mailtje naar l.bloks@fontys.nl om een afspraak in te plannen.
  • Werk je liever mee aan onderzoek of wil je informatie inwinnen over onderzoek doen? Dat kan binnen het lectoraat ‘Continue professionele ontwikkeling van verpleegkundigen’ van Annemarie de Vos. Je kunt haar bereiken per email: jbm.devos@etz.nl.

Oriënteren bij Avans

  • Plan een meeloopdag(deel) in bij Avans om te ervaren wat we allemaal doen. Neem hiervoor contact op met Jenny Fens, via jcg.fens@avans.nl of 0885255771.
  • Wil je een gastles verzorgen? Ook hiervoor neem je contact op met Jenny Fens, via jcg.fens@avans.nl of 0885255771.
  • Participeren in onderzoek of informatie inwinnen over onderzoek doen? Dat kan binnen het lectoraat ‘Continue professionele ontwikkeling van verpleegkundigen’ van Annemarie de Vos. Je kunt haar bereiken per e-mail: jbm.devos@etz.nl. Ook kun je participeren in de onderzoekslijn ‘Preventie binnen Verpleegkundige Zorg’ van Cindy de Bot of het lectoraat ‘Gelijke Kansen op Gezonde Keuzes’. Je kunt haar mailen: cma.debot@avans.nl

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met de Breburg Academie of bespreek je wensen met je leidinggevende.

BreburgAcademieGGZ@ggzbreburg.nl